Untitled Document

Πολιτιστικός Λαογραφικός
Όμιλος Λευκωσίας
Έλια Ιωαννίδου
(Ηθοποιός)
act studio kamea dance φωτογραφικό αρχείο χορηγοί
english
  αρχη βιογραφια παραγωγες ημερολογιο νεα links επικοινωνια
Untitled Document
Photos View Rea's Photos

Bιογραφικό Σημείωμα

O Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1997 από ομάδα ανθρώπων της Τέχνης του Θεάτρου και του Χορού. Το Καλοκαίρι του 1997 λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Σκιάθου με το νεοσύστατο συγκρότημα παραδοσιακών χορών του και τη συμμετοχή του φημισμένου Κύπριου χορευτή των ποτηριών Νίκου Ηρακλέους. Δίνει έμφαση στο θέατρο και τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις λόγω της ειδικότητας της προέδρου κ. Ρέας Μαδέλλα Ιωαννίδου εκπαιδευτικού – λογοτέχνη που εξειδικεύεται στη διασκευή θεατρικών σεναρίων σε μιούζικαλ.
   
Το Νοέμβριο του 1997 ανεβάζει το `` Grease ΄΄ σε συνεργασία με τους φοιτητές του κολεγίου Frederick . Στις 30/11/1999 λαμβάνουμε μέρος με το ίδιο έργο σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο Αθανασία Λάρνακας στο διαγωνισμό ερασιτεχνικού θεάτρου που προκήρυξε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και διακρινόμαστε με το βραβείο καλύτερης παράστασης.
   
Η μεγάλη επιτυχία του μιούζικαλ αυτού μας δίνει την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε στις 11/01/1999 ενδυναμωμένο με χορευτές του Ινστιτούτου Σπουδών Λάρνακας.
   
Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Χειμώνα 1998/1999 ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χορευτικών Σπουδών Λάρνακας παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας, χοροθέατρο με θέμα `` Οι 4 εποχές του Χρόνου΄΄ σε σενάριο Ρέας Ιωαννίδου και χορογραφίες Μερόπης Δημητρίου.
   
Το 1999 / 2000 στα πλαίσια και πάλι του Πολιτιστικού Χειμώνα στην Αγία Νάπα ο όμιλος μας σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Νίκου Ηρακλέους παρουσιάζει τα `` Ήθη και έθιμα του Καρναβαλιού στην Κύπρο΄΄.
   
Στις 03/12/2000 ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας διοργανώνει σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Κωφών τον Α΄ Διεθνή Διαγωνισμό Παραδοσιακού Χορού για κωφά άτομα. Ο διαγωνισμός στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Συμμετείχαν οι ομάδες παραδοσιακού χορού της Ιρλανδίας, Αγγλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Αιθιοπίας και Κύπρου. Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής η κ. Ρέα Μαδέλλα Ιωαννίδου. Στα ίδια πλαίσια προκηρύχθηκε Παγκύπριος Διαγωνισμός Αφίσας ανάμεσα στα κωφά άτομα για το συνέδριο.
   
Το 2001 ο όμιλος ανεβάζει σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου τη μουσικοχορευτική παράσταση `` Η Κύπρος Εάλω΄΄ της Ρέας Ιωαννίδου σε χορογραφίες της Έλιας Ιωαννίδου.
   
Στις 26/05/2002 ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το ιδιωτικό σχολείο New Hope και το London School of Ballet ανεβάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση ``Ο Μάγος του Οζ΄΄ σε διασκευή Ρέας Ιωαννίδου και συνεχίζει με άλλες 10 παραστάσεις που παρακολούθησαν όλα τα δημοτικά σχολεία Λευκωσίας με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
   
Τον Μάρτη του 2004 σε 5 παραστάσεις ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το London School of Ballet και το New Hope ανεβάζει την μουσικοχορευτική παράσταση `` Η Δέσποινα και το περιστέρι΄΄ του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή Ρέας Ιωαννίδου και χορογραφίες Βίκης Αγαπίου και Έλιας Ιωαννίδου. Μέρος του έργου επιλέγεται για παρουσίαση στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, να αποτελέσει μέρος της τελετής έναρξης των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
   
Στις δραστηριότητες του ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας προσθέτει την διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου ``Ο Χορός στην Ανατολική Μεσόγειο΄΄ σε συνεργασία με το C . I . D . και το θέατρο Δώρας Στράτου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2004 στη Λευκωσία και έδωσε το πράσινο φως για την τελική ευθεία της ανάληψης του μεγαλύτερου γεγονότος σε όλο τον κόσμο του Χορού, το 19 ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του χορού το οποίο έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας, το Νοέμβριο του 2005 στη Λάρνακα. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι από 24 χώρες από όλες τις γωνιές της γης και όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι από το επίπεδο διοργάνωσης του συνεδρίου αλλά και τη φιλοξενία.
   
Από το 2003 ασχολείται με την παραγωγή αξιόλογων και μεγάλων παραστάσεων. Στην Κύπρο εκπροσωπεί ως παραγωγός και Manager τους εξής οργανισμούς: Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνο, Alvin Aley-American Dance Theatre, Queen Esther Marlow and Harlem, Gospel Singers, Budapest Concert Orchestra, National Ballet of Budapest Opera, Israelian Ballet, Kibbutz Contemporary Dance Company, Kamea Dance Company. Εκπροσωπεί επίσης Κύπριους καλλιτέχνες όπως τον Λάρκο Λάρκου με την Κυπρογένεια και το Cyprus Big Band .
   
Ανάμεσα στις παραγωγές που πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ξεχωρίζουν: “Queen Esther Marlow and Harlem” με τους Gospel Singers και Alvin Ailey-American Dance Theatre στο Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2003, το Διεθνές Συνέδριο «Ο Χορός στην Ανατολική Μεσόγειο» τον Ιούνιο του 2004, το μιούζικαλ «Η Δέποινα και το Περιστέρι» του Ευγένιου Τριβιζά στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ το 2004, η παράσταση «Ζορπάς» με το Εθνικό Μπαλέτο Όπερας Ουγγαρίας τον Ιούλιο του 2005 στην Λεμεσό (Μεγάλα Μπαλέτα), το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύκτας» με τη Σκάλα του Μιλάνο (Φεστιβάλ Λάρνακας – Ιούλιος 2005), το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του Χορού (CID – UNESCO) που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2005 στην Λάρνακα, η χορευτική παράσταση “Giselle” με το Μπαλέτο του Ισραήλ (Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2006), το Α΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή 15 χωρών (Λάρνακα, 2006), το Β΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού με τη συμμετοχή 15 χωρών (Λάρνακα, 2007), η μουσική παράσταση “Garmina Burana” με την Ορχήστρα της Βουδαπέστης και τις χορωδίες Επιλογή και Λέανδρος Σίταρος, Kamea Dance Company (Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2007), το Γ΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού (Λάρνακα, 2008), η υπερπαραγωγή του μιούζικαλ του Mel Brouks «Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί» (2008), η συναυλία «Βασίλης Μιχαηλίδης, Η άλλη Όψη», μελοποιημένη ποίηση από τον Λάρκο Λάρκου (2009), το Δ΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού (Λάρνακα, 2009), η Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα λουλούδια της Κύπρου "Κύπρος Αει Ανθίζουσα", που πραγματοποιήθηκε το 2010 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και εντασσόταν στα πλαίσια των 50 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Ε΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού (Λάρνακα, 2010), η μοναδική συναυλία του Έλληνα τραγουδιστή Σάκη Ρουβά «Ο Σάκης Ρουβάς live», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Λιμένος Λάρνακας στις 30 Ιουλίου 2010 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας, η μουσική παράσταση “Extazira” από το Ισραηλινό μουσικό συγκρότημα Tararam (Φεστιβάλ Λάρνακας 2011), η χορευτική παράσταση Gustavo Russo’s “Tango Seduccion” με τον παγκοσμίου φήμης χορογράφο Gustavo Russo και την ομάδα του (Φεστιβάλ Λάρνακας 2011), το ΣΤ΄ Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού (Λάρνακα, 2011) και η παραγωγή του μιούζικαλ «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές» που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2011 (Σεπτέμβριος 2011). Στη Λάρνακα μεταφέρθηκαν και οι εξής παραγωγές: ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ- ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ- ΤΟ TEENA BRANDON TEENA- TA ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΟΜΠΕΡΔΕΜΜΑΤΑ ΠΟΙΑ ΕΛΕΝΗ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ-ΡΕΠΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
   
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας διοργάνωσε για πρώτη φορά το Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στη Λάρνακα το Νοέμβριο του 2006. Η τεράστια επιτυχία του Α΄ Μεσογειακού Φεστιβάλ είχε ως αποτέλεσμα τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ και έτσι από τότε εδώ και 13 χρόνια το φεστιβάλ επαναλαμβάνεται με πλήρη επιτυχία. Παράλληλη δραστηριότητα η έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς που φέτος παίρνει άλλη μορφή με τη συνεργασία της Ρουμανίας στο θέμα έρευνας «όμοια και ανόμοια της παραδοσιακής φορεσιάς Κύπρου- Ρουμανίας» και την επέκταση της χρονικής διάρκειάς της έτσι ώστε να δοθεί ευκαιρία στη μαθητιώσα νεολαία και τους τουρίστες να την παρακολουθήσουν.
   

Untitled Document

[αρχή]   [Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας]   [Έλια Ιωαννίδου]   [βιογραφία]   [παραγωγές]  
[ημερολόγιο]   [νέα]   [links]   [kamea dance]   [φωτογραφικό αρχείο]   [επικοινωνία]   [sitemap]

Untitled Document
Copyright © 2008. Rea Madella Ioannidou. All rights reserved. Design and Development by: Exarsis Business Solutions Ltd